Klassenjustitie: Herfkens mag 180.000 euro houden

Volgens Verhagen zou een rechtszaak echter kansloos zijn. Zijn eigen ministerie heeft de fout gemaakt Herfkens, in strijd met de VN-regels, een huurtoelage van circa 180.000 euro toe te kennen in de periode 2002-2006.

Van VN-zijde is verklaard dat Herfkens niet bewust regels heeft overtreden. Die houden in dat ze geen financiële vergoeding mag ontvangen van haar ‘eigen’ land of een andere VN-lidstaat.

Dus omdat PvdA-zakkenvulster Herfkens niet bewust de regels heeft overtreden, mag ze 6 bruto modale jaarsalarissen opstrijken? Het moet niet gekker worden!

Mijn zus kreeg enige jaren terug een klein bedrag per maand extra gestort bij haar uitkering, en zij wist niet beter dan dat dit een aanpassing was. Later bleek dat geld onterecht te zijn gestort, en moest ze het terugbetalen. Dat was voor haar heel moeilijk, omdat ze het erg krap had. En ook oneerlijk, want zij had niet om dat geld gevraagd, het was een fout van de uitkeringsinstantie.

Maar omdat ze krap bij kas zit en geen zakkenvulster is, moest het worden terugbetaald. Als je daarentegen wel een uitvreter bent, zoaks Herfkens, dan hoef je niet terug te betalen. Want ja, Herfkens wilde natuurlijk wel in het centrum van New York wonen, no matter what,  want anders zou ze zoals de rest van het door haar verfoeide gepeupel op een bakstenen muur moeten uitkijken…

De PvdA is verrot! De VN is verrot! De regering Balkenende is verrot! Zo lijkt Nederland dankzij deze prutsers steeds meer op een bananenrepubliek…