BMW X3 vs de X5? Overeenkomsten en verschillen

Even los het feit dat de X5 duurder is. Waarvoor zou je moeten gaan en is de X5 altijd de betere keuze? De X3 wordt altijd gezien als het alternatief voor het grotere broertje, maar is de X3 niet überhaupt gewoon een goeie keuze?

Wij gingen op onderzoek uit met behulp van de expertise van Qoets. Qoets in Utrecht richt zich op jonggebruikte premium autos, waaronder BMW, een van hun meest populaire geleverde merken.

BMW X3 3de generatie, 2017

De BMW X3, de derde generatie, is geïntroduceerd in 2017 en gebruikt vanaf dat moment het platform van de 5 serie, zei het een ingekorte.

Deze keuze is merkbaar in de opties in rijaanbod als alle rijeigenschappen, technologieën als uitgebreide opties zoals ook die in de X5 aanwezig zijn.

Ook het materiaalgebruik heeft een upgrade gekregen en komt nagenoeg overeen met dat wat in de X5 wordt gebruikt.

Als laatste zijn er bij de 3de generatie ook een aantal motoropties bij opgenomen, zowel diesel, benzine als hybride opties zijn nu mogelijk. De Plugin Hybrid, is vanaf 2020 ook voor het X3 model te bestellen.

De volledig elektrische BMW iX3 is vanaf januari 2021 ook beschikbaar, zei het iets later dan verwacht, het was het wachten zeker waard.

De BMW iX3, op de markt gekomen in januari 2021

Heb ik een X5 nog wel nodig?

Nou nee, eigenlijk niet volgens ons. De X3 3de generatie is qua maatvoering bijvoorbeeld groter dan de eerste generatie X5. Maar goed natuurlijk zijn er wel wat kleine verschillen.

De BMW X5 heeft net wat meer comfort dan zijn jongere broertje, hij is nog steeds wat groter. Een van de weinige opties die de X5 wel heeft ten opzichte van zijn broertje zijn de luchtvering en de comfort zetels, deze zijn niet te bestellen voor de X3.

En mocht je heel kieskeurig zijn als het gaat om vermogen, ook dan kom je uit bij de X5. Ondanks dat hij toch echt nog steeds groter en zwaarder is zit je met de snelste benzine motor, de BMW X5 M met competition package (625pk), met 3,8 seconde op de 100. De X3 M doet daar bijvoorbeeld 0,3 seconde langzamer over met zijn 510pk.

Voor meer info over alle opties check de volledige review van de X3 op Qoets.nl. Ook de de review van de X5 is te lezen op Qoets.nl